Handelsvillkor

GENERELLA VILLKOR

VILLKOR

Genom att företa ett köp på MOLECULE CLOTHING accepterar du samtidigt att ingå ett avtal. De olika villkoren för köp hittar du indelade i olika kategorier här på sidan.

Detta avtal skall i samband med ett köp på hemsidan godkännas i samband med genomgången av köpet under punkten "BESTÄLLNING", där du skall bocka för i rutan i "Jag har läst och accepterar webbshopens Handelsvillkor" för att kunna genomföra köpet.

Avtalet omfattar följande:

GENERELL INFORMATION
MOLECULE CLOTHING
Enskild verksamhet
VAT. DK30035275
Randersgade 46 2 th
DK-2100 København Ø
E-post: support@molecule.dk
Tel.: +45 31 15 33 88

BETALNING
MOLECULE CLOTHING tar emot betalning med:

 • VISA
 • Visa Electron
 • Mastercard
 • Maestro
 • JCB
 • American Expres
 • Paypal
 • Klarna

RESERVATION AV BELOPP

Om du betalar med ett internationellt betalkort reserveras beloppet omedelbart.

Pengarna är reserverade på ditt kort eller konto tills:

1) vi höjer beloppet när vi skickar varan, eller

2) tills pengarna frigörs enligt överenskommelse med din kortutgivare.

AVGIFTER

Vi tar inte några kortavgifter och alla betalningar dras från ditt konto först när varan/varor skickas från vårt lager. 

MOLECULE CLOTHING krypterar alla dina kortuppgifter med så kallat SSL (Secure Socket Layer) protokoll. Detta innebär, att obehöriga inte kan avläsa ditt kortnummer eller andra uppgifter under transaktionen med PBS.

MOLECULE CLOTHING använder dessutom "Dankort secured by Nets" för högre säkerhet och för att undvika svindel.

LEVERANS TILL SVERIGE
MOLECULE CLOTHING levererar med GLS/DB Schenker (GLS partner i Sverige), Postnord, DHL express samt DHL Parcel. Leverans sker efter önskemål antingen till dörren eller till utlämningsombud/paketombud, allt efter fraktföretagets möjligheter. Det förväntas att fraktleverantören kommer att hålla den valda leveranstiden, men leveranstidsfristerna är vägledande. Om det uppstår fel vid leverans eller ett paket är helt förlorat, hjälper MOLECULE CLEARING kunden att hitta paketet/hämta sin beställning. Denna process kan dock förlänga leveranstiden

SÄNDNING
När en beställning skickas från MOLECULE LOTHING, med det fraktbolag som kunden valt, är det fraktbolagets ansvar att leverera varan till kunden inom avtalad tid. Om det uppstår problem med leveransen blir det aldrig MOLEKYLTØJs ansvar utan vi är alltid behjälpliga med att lösa problemet. De angivna tiderna för val är vägledande.

REKLAMATIONSRÄTT
MOLECULE CLOTHING lämnar 2 års reklamationsrätt i enighet med dansk/svensk köplag

Om din reklamation är berättigad, innebär det, att du antingen kan få varan reparerad, bytt, pengarna tillbaka eller ett prisavslag, beroende på den konkreta situationen.

Reklamationsrätten täcker inte några fel, skador eller slitage, som direkt eller indirekt har uppstått som följd av felaktig hantering, ringa skötsel och underhåll, våld eller icke auktoriserade ingrepp. Du skall reklamera inom ”rimlig tid” efter att du har upptäckt felet. Om du reklamerar inom två månader efter att felet har upptäckts, kommer reklamationen alltid att vara inom rimlig tid.

Om reklamationen är berättigad, återbetalar vi dina (rimliga) fraktkostnader. Varan skall alltid skickas tillbaka i försvarligt emballage. Kom också ihåg att få ett kvitto för avsändning, så att vi kan återbetala dina fraktkostnader.

Varan skickas till:
MOLECULE CLOTHING
c/o JAS Shipping
Skagerrakvej 7
DK-2150 Nordhavn

Vi tar emot endast paket som skickas direkt till adressen.

När du returnerar varan, ber vi dig bifoga en detaljerad beskrivning av problemet/felet.

BYTE, REKLAMATION OCH VARURETURNERING

BYTE AV VARA VID KÖP I DANMARK
Vid byte av vara till andra modeller/storlekar m.m. betalar köparen för returfrakten till MOLECULE CLOTHING, som härefter står för utgiften för att sända den önskade varan. På detta sätt delas utgiften lika mellan parterna.

BYTE AV VARA VID KÖP I ÖVRIGA LÄNDER
Vid byte av vara till andra modeller/storlekar m.m. betalar köparen för returfrakten till MOLECULE CLOTHING. Ordern annulleras härefter och beloppet för köpet minus fraktkostnaderna i det ursprungliga köpet returneras till köparens konto. Köparen skall härefter företa nytt köp och betala på nytt utgifter för frakten.

ÅNGERRÄTT
Det lämnas 14 dagars full returrätt/ångerrätt (med mindre annat framgår under särskilda erbjudanden – t.ex. julförsäljning med längre returrätt) eller annat är avtalat.

Ångerfristen utlöper 14 dagar efter den dag du har mottagit din vara. Om du har beställt fler olika varor i en order, men de levereras var för sig, löper fristen från den dag, då du har tagit emot den sista varan.

Fristen innebär, att du har 14 dagar från mottagandet att meddela oss om att du vill ångra ditt köp. Du kan skicka oss ett mail till support@molecule.dk eller använda standardångerformuläret, som du hittar längst ner i handelsvillkoren.

Du kan inte ångra köpet genom att vägra ta emot varan utan att samtidigt meddela oss detta.

Ångra en del av köpet
Om du har köpt fler varor hos oss, har du också möjlighet att returnera en eller flera varor, även om de är köpta i en och samma order. Observera, att du inte får fraktkostnaderna återbetalda, om du ångrar en del av ditt köp.

Returnering
När du har meddelat oss om att du vill ångra ditt köp, har du 14 dagar på dig att skicka varan tillbaka till oss. Du skall själv betala för att paketet returneras, och att det är du, som härefter, har ansvaret om det uppstår en skada under transporten. När varan är mottagen och godkänd, återbetalas köpspriset till ditt konto inom få dagar.

Kostnader för returnering betalas av köparen. För praktiska detaljer - se punkten Byte, reklamation och varureturnering

Paket skickas till MOLECULE CLOTHINGs lager:
MOLECULE CLOTHING
c/o JAS
Skagerrakvej 7
DK-2150 Nordhavn

KOM IHÅG vid byte: Att bifoga en handskriven sedel eller följesedel/faktura och på denna ange:

 • Namn
 • Ordernummer
 • VAD man önskar byta till

Varans skick när du returnerar den
Om varan har förlorat i värde, och det beror på att du har använt den på ett annat sätt än vad som var nödvändigt för att fastslå varans art, egenskaper och det sätt den fungerar, kan du endast få en del av köpbeloppet tillbaka. Beloppet som du kan få tillbaka beror på varans handelsmässiga värde, och i vissa fall kan det innebära, att du endast kan få fraktkostnaderna återbetalda.

Återbetalning av köpbeloppet
Om du ångrar ditt köp, får du dina pengar tillbaka. Om varan har minskat i värde, drar vi motsvarande belopp från beloppet som skall återbetalas.

Vi återbetalar alla betalningar mottagna från dig, härunder leveranskostnader (det gäller dock inte extra leveranskostnader i de fall där du har valt en annan leveransform, än den billigaste formen för standardleverans som vi erbjuder), senast 14 dagar från den dag, då vi har mottagit ditt meddelande om att du vill ångra avtalet.

Vi återför pengarna med samma betalningsmedel, som du använde vid köpet, med mindre något annat är avtalat. Vi kan hålla kvar betalningen fram tills vi har tagit emot varan, med mindre du skickar oss dokumentation för att ha returnerat den.

SÄKER BETALNING

BETALNING MED KREDITKORT
Om du betalar med Visakort (eller andra godkända kreditkort) på nätet, via post- och telefonorder eller om du tar kortet med i fysiska butiker - gör ingen skillnad. Det är samma transaktion som genomförs.

HUR FUNGERAR DET?
Det överordnade sättet det fungerar på är, att informationen från kreditkortet blir skickad via nätet, när en betalning genomförs. Detta spelar faktiskt ingen roll om betalningen gäller Internethandel, post- och telefonorder eller försäljning i fysiska affärer.

SÄKRING GENOM KRYPTERING
Kreditkortsuppgifter utväxlas krypterade med 128 bit SSL mellan dig och Quickpay. Informationen från ett kreditkort krypteras således i en webbläsare, som stödjer SSL. Krypteringen säkerställer att obehöriga inte kan avlyssna och komma åt dina uppgifter och säkrar därmed både dig och din betalning.

Efter mottagning av kreditkortsuppgifter, skickas dessa vidare mot Clearhaus, som genomför själva dragningen från ditt kreditkort. Betalning med kreditkort kommer att framstå av ditt nästa kontoutdrag från banken. Det är enkelt, det är säkert och det är samma procedur rent tekniskt, som vanlig handel i fysiska butiker med kreditkortsterminaler.

Vid eventuella frågor kring våra handelsvillkor, är du välkommen att kontakta oss. Gå till vårt kontaktformulär genom att KLICKA HÄR

PERSONDATAPOLITIK
Inga personuppgifter som registreras hos MOLECULE CLOTHING lämnas ut, lånas ut eller säljes vidare till tredje part. Alla uppgifter förvaras på betryggande sätt.

Webbshopen använder så kallade cookies för styrning av innehållet i varukorgen. En cookie är bara beteckningen för en fil som sparas på din egen dator. Det är dessutom möjligt att be systemet spara egna adressuppgifter till nästa besök. Om man vid ett senare tillfälle vill radera dessa uppgifter, kan detta göras genom webbläsarinställningar. I Internet Explorer gör man det exempelvis under menyn "Funktioner" och därefter menypunkten "Internetinställningar".

Under ett köp ber vi om namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Dessa uppgifter används uteslutande för behandling av ordern. Vi registrerar och lämnar vidare de personuppgifter som är nödvändiga för att kunna leverera varan till dig.

Uppgifterna transmitteras och lagras elektroniskt i okrypterad form, och sparas i 5 år. Själva "kontrakten" (köpeavtalet) lagras hos MOLECULE CLOTHING på ett sådant sätt, att du senare kan logga in och se/ändra status via MITT KONTO.

Dessutom registrerar vi IP-adressen varifrån eventuellt köp genomförs. Informationen har normalt ingen praktisk användning, men kan användas i en eventuell polisundersökning. Alla falska beställningar polisanmäls!

Vi samarbetar dessutom med en rad andra företag som förvarar och behandlar data. Företagen behandlar uteslutande uppgifter på våra vägnar och får inte använda dem till egna ändamål. Vi samarbetar endast med databehandlare i EU eller i länder som kan ge dina uppgifter ett tillräckligt skydd.

Man kan dessutom valfritt få sin e-postadress upptagen på en mailinglista hos MOLECULE CLOTHING, således att man löpande får nyheter och annan information från MOLECULE CLOTHING. Man kan när som helst anmäla sig och avanmäla sig från denna tjänst.

Den dataansvarige på molecule.dk är MOLECULE CLOTHING

Du har rätt att när som helst få veta vilka uppgifter vi behandlar om dig.

Om du tycker att uppgifterna inte är korrekta, har du rätt att få dem korrigerade. I vissa fall är vi skyldiga att radera dina personuppgifter om du ber om det. Det kan t.ex. vara om dina uppgifter inte längre är nödvändiga i förhållande till det ändamål som vi skulle använda dem till. Du kan också kontakta oss om du tycker att dina personuppgifter behandlas i strid med lagstiftningen. Du kan skriva till oss på: support@molecule.dk

TRUSTPILOT
MOLECULE CLOTHING använder Trustpilot för att öka din säkerhet för en säker handel. Du tar emot efter köpet ett autogenererat mail från Trustpilot - ca 3 dagar efter ditt köp - och en reminder ca en vecka efter ditt köp med uppmaning om att bedöma oss på Trustpilot.

Genom att ingå en handel med MOLECULE CLOTHING accepterar du samtidigt ovanstående procedur.

KLAGOMÅL
Om du som konsument vill klaga över ditt köp, skall du kontakta oss på support@molecule.dk. Om vi inte lyckas komma fram till en lösning, kan du skicka ditt klagomål till:

Nævnenes Hus
Toldboden 2
DK-8800 Viborg

naevneneshus.dk 

Om du bor i ett annat EU-land än Danmark, kan du klaga hos EU-kommissionens online klagoportal här - http://ec.europa.eu/odr

Standard ångerformulär

(Detta formulär fylls i och returneras endast om ångerrätten görs gällande)

Till:

MOLECULE CLOTHING
c/o JAS Shipping
Skagerrakvej 7
DK-2150 Nordhavn
E-post: support@molecule.dk

Jag meddelar härmed att jag önskar göra ångerrätten gällande i samband med mitt köpeavtal angående följande varor/tjänster:

__________________________________________________________________________________

 

Beställt den: _______________________________    Mottagit den: _______________________________

 

Konsumentens namn: ______________________________________________________________________

 

Konsumentens adress: ___________________________________________________________________

 

Konsumentens underskrift: _________________________________________      Datum: _________________

(endast om formulärets innehåll meddelas på papper)

 

Handelsvillkoren är senast uppdaterade 25 september 2019